Blogi

 1. LED-spottivalot - Laadukkaat ja kestävät valaisimet, jotka säästävät rahaa pitkällä tähtäimellä

  LED-spottivalot - Laadukkaat ja kestävät valaisimet, jotka säästävät rahaa pitkällä tähtäimellä

  Oletko koskaan ajatellut, kuinka energiatehokkaita nykyajan led-spotit ovat? Teknologia on kehittynyt valaistuksen suhteen todella hurjaa vauhtia. Led-spoteilla saavutetaan erinomainen valoteho pienellä energiankulutuksella. Puhutaan jopa kymmenen kertaa pienemmästä kulutuksesta kuin vanhoissa hehkulampuissa tai halogeeneissa. Lähimenneisyys on myös opettanut ihmisiä keskittymään energiatehokkuuteen ihan uudella tavalla ja valaistukseen on syytä myös kiinnittää huomiota entistä tarkemmin.

  Miten säästää rahaa Led-spottivaloilla?

  Luonnollisesti valaisimien pienempi energiakulutus näkyy suoraan sähkölaskussa. Mitä enemmän valaisimia on, sitä suuremmat ovat säästömahdollisuudet. Muudin led-spottien valikoimasta löytyy paljon eri vaihtoehtoja. Niiden teho vaihtelee 4W-13W:n välillä. Tästä pääset tutustumaan koko led-spottien valikoimaamme.

  Mikäli kodissasi tai yrityksessäni on paljon valopisteitä, suosittelemme

  Lue lisää »
 2. LED-spottivalot makuuhuoneessa: Rentouttava ja rauhoittava valaistus

  LED-spottivalot makuuhuoneessa: Rentouttava ja rauhoittava valaistus

  Kattolamppu makuuhuoneeseen ja valmista tuli? Ei ehkä ihan.

  Makuuhuoneen valaistukseen on syytä panostaa. Moni toivoo makuuhuoneeseen rentouttavaa ja rauhoittavaa tunnelmaa. Täydellinen tunnelma saadaan rakennettua monesta eri palasesta, kuten tekstiileistä tai yleisestä värimaailmasta. Valaistuksella on kuitenkin tärkeä rooli tässä kokonaisuudessa.

  Mitä pitää huomioida makuuhuoneen valaistuksessa led-spoteilla?

  Led-spottien kehitys on ollut vauhdikasta viimeisten vuosien aikana ja niillä on mahdollista toteuttaa monipuolisia valaistuskokonaisuuksia. Nämä led-kohdevaloinakin kutsutut tuotteet soveltuvat niin yleisvaloiksi kuin pistemäisiksi kohdevaloiksi.

  Kuten aina, suosittelemme pohtimaan valaistusta kokonaisuuden ja kyseisen tilan tarpeiden kautta. Makuuhuone on yleisesti tila, jossa ainakin nukutaan ja rentoudutaan. Toisaalta, jos kyseessä on lapsen makuuhuone, siellä tehdään esimerkiksi läksyjä, jolloin valoa tarvitaan enemmän tietyille alueille. Hyvin

  Lue lisää »
 3. Led valaistus keittiö - Erilaiset valaisinratkaisut keittiön LED-valaistuksen suunnittelussa

  Led valaistus keittiössä

  Keittiö on kenties koko kodin monipuolisin tila siellä suoritettavien toimintojen suhteen. Sen myötä myös valaistuksen vaatimukset ovat varsin laajat. Keittiössä tehdään ruokaa, siivotaan ja nautitaan illallista. Onpa läksyjä tekeviä koululaisiakin tai lautapelien pelaajia nähty keittiön pöydän ympärillä.

  Tunnelma ja valaistuksen tarve vaihtelee siis keittiöissä todella paljon.

  Tästä syystä suosittelemme aina panostamaan keittiön valaistukseen kokonaisuus ja eri tilanteet huomioiden. On tärkeää, että käytetään erilaisia valonlähteitä ja suositaan valojen himmennysominaisuutta, jotta saadaan helposti säädettyä tunnelmaa siivouksesta illallisiin.

  Ota huomioon keittiön muoto ja mahdollinen ruokapöydän paikka. Varmista työtasojen riittävä valaisu. Luo tyylikästä tunnelmaa epäsuoralla valaistuksella. Kaikki nämä on mahdollista toteuttaa monipuolisilla Led-valoillamme kustannustehokkaasti.

  Suosituimpia Led-valoja keittiöissä ovat Led-spotit ja Led-valonauhat. Koko

  Lue lisää »
 4. Näin valitset oikeanlaisen Led-valonauhan ulkokäyttöön

  LED-valonauha ulkokäyttöön

  Led-valonauhojen suosio on kasvanut räjähdysmäisesti. Valonauhojen helppo asennettavuus ja niiden tuoma miellyttävä lisävalo houkuttelevat suomalaisia sisustajia. Led-valonauha onkin helppo nähdä sisustuksen yleisilmeen kohottajana. Led-valonauhoilla saadaan nimittäin luotua erittäin tyylikästä epäsuoraa valoa, joka antaa koko tilalle uutta ilmettä. Valonauhan saa asennettua käytännössä lähes näkymättömiin, mutta silti niiden tuoma valoteho on häikäisevä. Voit kuitenkin säätää valotehoa erikseen hankittavan himmentimen avulla. Näin pystyt varmistamaan, että valon määrä on jokaiseen tilanteeseen juuri riittävän kirkas tai tunnelmallisen hämärä.

  Led-valonauhoja käytetään paljon mm. keittiöissä tai saunatiloissa, mutta niitä voidaan yhtä hyvin käyttää ulkotiloissa. Voit käyttää mielikuvitustasi ja suunnitella vaikka näkemiesi valokuvien kautta, miten voisit hyödyntää Led-valonauhaa sinun kotisi ulkotiloissa. Terassit ovat

  Lue lisää »
 5. 5 ilmaista vinkkiä kylpyhuoneen Led-spottivalojen valintaan

  LED-spottivalaisin

  Kylpyhuoneessa tarvitaan aina valoa. Tarvittavan valon määrä kuitenkin vaihtelee vuorokaudenajan tai tilanteen mukaan. Valon muokattavuus ja säädettävyys ovatkin tärkeitä ominaisuuksia, kun suunnitellaan uutta valaistusta kylpyhuoneeseen. Kylpyhuone on myös pääsääntöisesti läheisessä yhteydessä viereisiin huoneisiin, kuten saunaan tai kodinhoitohuoneeseen. Niinpä valaistuksen on syytä noudattaa yhtenäistä linjaa viereisten tilojen kanssa. 

   

  Led-spottivalot ovat monien asiakkaidemme ykkösvalinta kylpyhuoneen valaistukseen. Toki kokonaisuutta voidaan rakentaa yhdessä vaikkapa Led-valonauhojen kanssa. Laadukas kokonaisratkaisu saadaankin usein erilaisia valonlähteitä yhdistelemällä. Spottivalot asennetaan pääsääntöisesti kattoon upottamalla. 

   

  Seuraavaksi

  Lue lisää »
 6. Näin hyödynnät Muudin erilaisia LED valonauhoja valaistuksen suunnittelussa

  Led valonauha

  Led-valonauha on tämän hetken valaistuksen hittituote! Led-nauhaa voidaan käyttää laajasti kodin eri tiloissa. Nykyisten Led-valonauhojen laatu ja valoteho on huippuluokkaa. Samoin tuotteiden käyttöikä on erittäin pitkä, koska niiltä voidaan odottaa jopa yli 50000 tunnin kestävyyttä. Jokaiselle asiakkaalle löytyy helposti juuri sopiva tuote, koska esimerkiksi värisävyt ja -lämpötilat ovat valittavissa ja näin ollen uusi Led-valonauha istuu kotisi muuhun valaistukseen saumattomasti.

   

  Tyytyväiset asiakkaamme hyödyntävät käteviä Led-valonauhoja mm. lastenhuoneissa, saunoissa, kylpyhuoneissa ja tietysti keittiöissä. Lasten makuuhuoneisiin valitaan usein värilliset RGB(W) Led-nauhat, jolloin huoneeseen saadaan erilaista tunnelmaa millä värillä tahansa. Usein nuoremmat käyttäjät eivät halua Led-nauhaa edes piiloon, vaan asennus tehdään suoraan kattoon tai seinään. Tämä onkin Led-valonauhan yksi suurimpia hyötyjä. Huippulaadukas nauhan taustalla oleva 3M-vaahtoteippi tekee valonauhan asentamisesta superhelppoa ja antaa käytännössä vapaat kädet asennuspaikan valinnalle. 

   

  Helppo asennus nostaa esille Led-valonauhan toisen myyntivaltin, joka korostuu keittiöissä Keittiön valaistus | Led valaisimet keittiöön ja välitilaan. Sillä saadaan toteutettua erittäin kätevästi trendikäs epäsuora valaistus. Aiemmin on totuttu siihen, että keittiössä on yksi valopiste altaan kohdalla ja lisäksi pistemäinen valo liesituulettimessa. Työtasot ovatkin olleet heikommin valaistuja, vaikka niissä tarvitaan hyvää valaistusta. Kun Led-valonauha asennetaan keittiön yläkaappien alle, saadaan täydellisesti valaistu keittiön välitila ja työtaso. Lopputulos on tyylikäs ja valaistus on tasainen, jolloin se ei myöskään rasita kotikokin silmiä. Voit kokkailla missä kohdassa keittiötä tahansa, etkä joudu etsimään kohtaa, jossa olisi edes kohtalainen valaistus. Tasaisen valaistuksen myötä ruoanlaitto suuremmalla porukallakin on mieluisampaa ja tehokkaampaa.

   

  Voit myös itse päättää haluatko asentaa Led-valonauhan lähemmäksi seinää vai yläkaappien etureunaa. Lähempänä seinää voit korostaa valolla esimerkiksi uusia upeita laattoja, jotka olet valinnut keittiösi välitilaan. 

  Vaikka Led-valonauhoja onkin saatavilla nykyään veden- ja kuumuudenkestävinä, keittiössä on kuitenkin hyvä harkita asennuslistan hyödyntämistä asennuksessa (Valkoinen Minilista kannella LED-nauhalle 1700/2000mm AP18 (muudi.fi)). Asennuslista suojaa Led-nauhaa ja myös varmistaa sen, että valonauha pysyy varmasti paikoillaan. Lisäksi se pehmentää valoa entisestään. 

   

  Keittiön tyylikkyys saadaan vietyä uudelle tasolle, kun Led-valonauhaa käytetään lisäksi yläkaappien päällä tai alakaappien alareunassa. Näissä tapauksissa epäsuoraa valoa saadaan koko keittiöön ja voit samalla korostaa upeaa keittiötäsi valonauhoilla. Lisäksi keittiön yläkaappien päälle asennettu Led-valonauha tuo todella pehmeää valoa koko keittiöön ja on myös erittäin tyylikäs. Uudella tavalla toteutettu valaistus tuo ihan erilaista ilmettä keittiöön perinteisiin valaistusratkaisuihin verrattuna. Helpon asennuksen myötä tilan valaistuksen säädettävyys on myös näppärää. Kun valonlähteitä on useita, voit säätää valon määrää helposti sen perusteella, tehdäänkö keittiössä ruokaa vai nautiskellaan maukkaasta ateriasta hämärämmässä tunnelmassa. On myös hyvä muistaa, että avokeittiöt ovat koko ajan yleisempiä, jolloin keittiö muistuttaa olemassaolostaan myös sohvalla istuessa. Silloin on tärkeää, että keittiön valaistus on säädettävissä samaan tunnelmaan kuin koko olohuone. Led-valonauhoja on luonnollisesti mahdollista myös himmentää, jolloin valon määrän säätäminen toivotulle tasolle on kätevää. Himmennyksen säätö onnistuu helposti kaukosäätimellä (LED nauhan Himmennys (muudi.fi)).

   

  Led-valonauhojen hyödyntäminen on siis erittäin suositeltavaa käytännössä kaikissa kodin tiloissa. Valaistus on kehittynyt viime vuosina niin paljon, että sen avulla saadaan helposti yllättävän suuria vaikutuksia kodin sisustukseen ja tunnelmaan. Keittiö on tunnetusti sellainen tila, jossa valoa tarvitaan aina. Toisaalta valon tarve vaihtelee paljon kokkailun, tiskailun, syömisen ja siivoamisen välillä. Näissä vaihtelevissa tarpeissa Led-valonauha on erinomainen valinta. Kun kaipaat apua suunnittelussa tai oikean tuotteen valinnassa, olethan rohkeasti meihin yhteydessä. Autamme ilomielin sinua suunnittelussa!
  Lue lisää »
 7. LED-spotit vs LED-valonauha, tuotteiden vertailu

  Led valonauha keittiössä

  Led-valonauhojen (LED-valonauha suoraan maahantuojalta edullisesti | Muudi) suosiota ei voi kiistää. On helppo ymmärtää miksi yhä useammat kuluttajat valitsevat Led-valonauhan kotinsa eri tilojen valaistukseen. Helppo ja varsin huomaamaton asennus houkuttavat uuden valaistuksen suunnittelijaa. Erityisesti keittiöissä Led-valonauhojen käyttö on yleistynyt viimeisen kymmenen vuoden aikana räjähdysmäisesti. Led-nauhalla saadaan tasainen valo esimerkiksi työtasoille kiinnittämällä valonauha keittiön yläkaappien alle. Toisaalta sijoittamalla Led-valonauha keittiön yläkaappien päälle saadaan mukavaa yleisvaloa koko tilaan ja samalla päästään nauttimaan tyylikkäästä epäsuorasta valaistuksesta.

   

  Led-valonauhojen suuresta suosiosta huolimatta on kuitenkin

  Lue lisää »
 8. 7 hyvää syytä toteuttaa LED-valaistus saunaan LED-valonauhan avulla

  Led valonauha saunassa

  Led-valojen teknologia kehittyy ja sitä myötä yleistyy vauhdilla koko ajan. Käyttökohteita on lukuisia ja olipa kohde sitten mikä tahansa, järkevin toteutus saadaan tehtyä pääsääntöisesti aina Led-teknologialla. Yksi tämän hetken hittituotteita on Led-valonauha.

   

  Menneinä vuosina esimerkiksi kuumuuden kestävyys saattoi olla esteenä Led-valonauhan käytölle saunatiloissa, mutta nykyään Led-valonauha on yksi suosituimpia valaisinratkaisuja saunoissa. Suomalaiset saunat ovat vuosien varrella muuttuneet tyylikkäiksi rentoutumispaikoiksi, joista toivotaan arjen luksusta. Valaistuksella on tässä tärkeä rooli.

   

  Alla käymme läpi seitsemän hyvää syytä, miksi sinun kannattaa toteuttaa saunasi uusi valaistus nimenomaan Led-valonauhan avulla. Tästä linkistä pääset tutustumaan tarkemmin

  Lue lisää »
 9. Led Spotit - Esittelyssä Muudin erilaiset LED-spotit

  Led Spotit - Esittelyssä Muudin erilaiset LED-spotit

  Löydät verkkokaupastamme laajan valikoiman laadukkaita LED-spottivaloja. Näitä valoja kutsutaan usein myös kohdevaloiksi. On totta, että spotit ovat perinteisesti soveltuneet parhaiten kotisi yksityiskohtien korostamiseen, sillä niiden valo on ollut pistemäinen. Valaisimien kehityksen myötä, niitä voidaan nykyään hyödyntää entistä laajemmin myös yleisvalaistukseen.

  Erityisesti korkeammissa tiloissa laajan avautumiskulman Led-spottivalaisin voi antaa erittäin miellyttävää yleisvaloa. Samassa tilassa voidaan käyttää pienemmän avautumiskulman spotteja korostamaan tilan parhaimpia yksityiskohtia. Usein suosittelemme myös hyödyntämään samassa tilassa erilaisia valonlähteitä, jolloin saadaan helposti muokattava valaistuskokonaisuus moniin arjen eri tilanteisiin.

  Led-spottivaloja voidaan hyödyntää näppärästi niin oleskelutiloissa kuin kylpyhuoneissa. Kosteissa tiloissa pitää tosin aina muistaa tarkistaa riittävä IP-luokitus, kuten tässä tapauksessa

  Lue lisää »