LED-valonauha ulkokäyttöön

Led-valonauhojen suosio on kasvanut räjähdysmäisesti. Valonauhojen helppo asennettavuus ja niiden tuoma miellyttävä lisävalo houkuttelevat suomalaisia sisustajia. Led-valonauha onkin helppo nähdä sisustuksen yleisilmeen kohottajana. Led-valonauhoilla saadaan nimittäin luotua erittäin tyylikästä epäsuoraa valoa, joka antaa koko tilalle uutta ilmettä. Valonauhan saa asennettua käytännössä lähes näkymättömiin, mutta silti niiden tuoma valoteho on häikäisevä. Voit kuitenkin säätää valotehoa erikseen hankittavan himmentimen avulla. Näin pystyt varmistamaan, että valon määrä on jokaiseen tilanteeseen juuri riittävän kirkas tai tunnelmallisen hämärä.

Led-valonauhoja käytetään paljon mm. keittiöissä tai saunatiloissa, mutta niitä voidaan yhtä hyvin käyttää ulkotiloissa. Voit käyttää mielikuvitustasi ja suunnitella vaikka näkemiesi valokuvien kautta, miten voisit hyödyntää Led-valonauhaa sinun kotisi ulkotiloissa. Terassit ovat kuitenkin kenties se ykköstila, johon valonauha usein valitaan. Voit valaista esimerkiksi terassin kaiteen upeasti asentamalla Led-valonauhan kaidepuun alle. Voit myös käyttää Led-valonauhaa katoksien tyylikkääseen valaisuun. Katon rajassa lähes piilossa kulkeva Led-valonauha tuo kauniin valon koko katokseen, eikä muita valoja välttämättä edes tarvita. Mikäli sinun terassiltasi tai pihaltasi löytyy portaita, voit tuoda helposti Led-valonauhan avulla turvallisempaa kulkua portaisiin. Valonauha on ulkotilojen todellinen hittituote, jolla saat luotua hienon tunnelman terassillesi ja siellä on entistä viihtyisämpää viettää aikaa vaikkapa syysiltaisin.

Olemme tehneet valonauhan hankinnasta sinulle mahdollisimman helppoa. Löydät verkkokaupastamme ulkokäyttöön soveltuvat valaisimet kätevästi yhden linkin takaa (Pihavalot pihan ja terassin valaisuun | Muudi). Tästä linkistä löytyvät myös Led-valonauhat, jotka voit asentaa ulos.Kaikki Led-valonauhat saattavat näyttää samanlaisilta, mutta ominaisuuksissa on kuitenkin eroja. Näiden erojen ansiosta tietyt valonauhat ovat ulkokäyttöön sopivia. Oleellisin lisäominaisuus on kosteuden ja pölyn kestävyys eli vaadittava IP-luokitus. Vaikka Led-valonauha asennettaisiin katoksen suojaan, kohdistuu siihen aina huomattavasti suurempi kosteusmäärä kuin sisätiloissa. Tästä syystä ulos suositeltavat Led-valonauhat ovat IP67-luokiteltuja. Tämä tarkoittaa sitä, että valonauha on niin tiivis, että se on suojattu pölyltä sekä kosteudelta. Kosteudenkesto on itse asiassa niin huippuluokkaa, että voisit upottaa Led-valonauhan vaikkapa uima-altaaseen 30 minuutin ajaksi. Suojaus kosteutta vastaan on siis erinomainen.

Valonauhat kestävät siis ulkotiloissa ilman huolia, kunhan varmistat, että tilaat verkkokaupastamme ulos soveltuvan Led-valonauhan. Haluamme kuitenkin muistuttaa yhden asian kosteudesta. Led-valonauhat on varustettu jämäkällä 3M-vaahtoteipillä, joka kiinnittää valonauhan haluttuun pintaan. Teippi on toki erittäin pitävä, mutta on mahdollista, että ajan saatossa se saattaa irrota. Toki tähän vaikuttaa paljon asennuspinnan materiaali, tasaisuus ja puhtaus. Suosittelemme kuitenkin tutustumaan verkkokaupastamme löytyviin asennusprofiileihin (Hakutulokset: 'minilista' (muudi.fi), joiden sisään Led-nauhan saa kätevästi piiloon. Profiili puolestaan ruuvataan asennuspintaan kiinni, jolloin teipin pitävyydestä ei tarvitse huolehtia. 

 

Valikoimastamme löytyvät ulkotilojen Led-valonauhat ovat värilämpösäädettäviä eli saat varmistettua sen, että valonauha sopii talosi muuhun olemassa olevaan valaistukseen. Kokonaisuus ei olisi yhtenäinen, jos osa valoista olisi lämpimämpää tai osa valoista kylmempää värisävyä. Valaistuksessa on aina tärkeää säilyttää yhtenäisyys, koska kyse ei ole yksittäisistä valoista vaan yhdestä isosta kokonaisuudesta.

 

Kun suunnittelet pihasi valaistuskokonaisuutta, suosittelemme lämpimästi tutustumaan Led-valonauhoihin Pihavalot pihan ja terassin valaisuun | Muudi. Mikäli kaipaat apua oikean tuotteen valinnassa tai valaistuksen suunnittelussa, autamme sinua mielellämme!