Led valaistus keittiössä

Keittiö on kenties koko kodin monipuolisin tila siellä suoritettavien toimintojen suhteen. Sen myötä myös valaistuksen vaatimukset ovat varsin laajat. Keittiössä tehdään ruokaa, siivotaan ja nautitaan illallista. Onpa läksyjä tekeviä koululaisiakin tai lautapelien pelaajia nähty keittiön pöydän ympärillä.

Tunnelma ja valaistuksen tarve vaihtelee siis keittiöissä todella paljon.

Tästä syystä suosittelemme aina panostamaan keittiön valaistukseen kokonaisuus ja eri tilanteet huomioiden. On tärkeää, että käytetään erilaisia valonlähteitä ja suositaan valojen himmennysominaisuutta, jotta saadaan helposti säädettyä tunnelmaa siivouksesta illallisiin.

Ota huomioon keittiön muoto ja mahdollinen ruokapöydän paikka. Varmista työtasojen riittävä valaisu. Luo tyylikästä tunnelmaa epäsuoralla valaistuksella. Kaikki nämä on mahdollista toteuttaa monipuolisilla Led-valoillamme kustannustehokkaasti.

Suosituimpia Led-valoja keittiöissä ovat Led-spotit ja Led-valonauhat. Koko valikoimaamme keittiön valaisimia koskien pääset tutustumaan tästä. Yleisesti ottaen Led-valonauhoja hyödynnetään työtasojen valaistukseen sekä epäsuoran valaistuksen luomiseen. Led-spotit puolestaan sopivat tehokkaiksi kohdevaloiksi. Spoteista löytyy kuitenkin vaihtoehtoja eri avautumiskulmilla eli voit halutessasi hyödyntää niitäkin yleisvalaistukseen.

Led-valonauhoja käytetään siis yleisesti työtasojen valaistukseen. Ne voidaan asentaa keittiön yläkaappien alle, jolloin saadaan erittäin hyvin valaistu keittiön taso. Myös valonauhoja on saatavilla himmennettävinä versioina, joten työtason ei tarvitse olla jatkuvasti kirkkaasti valaistu. Vaikka valonauhat ovatkin kestäviä, suosittelemme niiden asennusta erillisen valolistan sisään. Led-valonauha on erinomainen valinta myös yläkaappien päälle, jolloin saadaan luotua tyylikästä epäsuoraa valaistusta koko keittiöön. Valo heijastuu katon kautta upeasti koko tilaan.

Led-spottien valoteho on nykyään erinomainen ja avautumiskulmat ovat myös laajentuneet vuosien varrella. Kymmenen vuotta sitten erityisesti halogeenispotteja saatettiin asentaa kymmenittäin oleskelutiloihin, jotta niillä saatiin edes kohtuullista yleisvaloa. Tämän päivän Led-spotit ovat kuitenkin valoteholtaan ja myös energiatehokkuudeltaan aivan toista luokkaa.

Led-spoteissa on paljon valinnanvaraa eri tarpeisiin. Ensinnäkin voit valita heijastinlinssin eri avautumiskulmilla. 60 astetta riittää jo mainiosti yleisvalaistukseen, kun taas 25 astetta soveltuu parhaiten yksityiskohtien pistemäiseen valaistukseen. Led-spotteja on saatavilla lisäksi eri muotoisilla ja värisillä kehyksillä. Sinun kannattaa siis kiinnittää huomiota keittiön ja koko kotisi tyyliin, muotoihin ja tietysti värimaailmaan. Esimerkiksi mustalla kehyksellä oleva Led-spottivalo pistää varmasti silmään valkoisesta katosta. Käytä siis riittävästi aikaa suunnitteluun valintoja tehdessäsi. Tästä näet esimerkkinä yhden valaisimen eri vaihtoehtoja.

Keittiön yleisvalaistukseen on tarjolla myös erinomainen vaihtoehto: Led-paneeli. Kattoon asennettava paneeli tuo runsaasti valoa laajalle alueelle, joten se valaisee tehokkaammin kuin pienikokoisempi Led-spotti. Tässä suosittu vaihtoehto valopaneelista.

Kuten siis huomaat, keittiön valaistukseen löytyy mukavasti eri vaihtoehtoja. Meidän suosituksemme on, että usein paras lopputulos saadaan yhdistelemällä erilaisia valaisimia. Led-valojen tekniikka on nykyään valotehon ja energiatehokkuuden suhteen huippuluokkaa. Ennen uusien valojen hankintaa, käytä aikaa huolelliseen suunnitteluun. Mieti, miten sinä vietät aikaa keittiössä ja kuinka monikäyttöinen sinun keittiösi on. Jokainen koti on aina erilainen, joten valaistuksen suhteenkaan ei ole olemassa yhtä yleiskäyttöistä ratkaisua. Hyvin suunniteltu on tunnetusti puoliksi tehty, ja me autamme myös mielellämme sinua täydellisen valaistuksen suunnittelussa. Toimiva valaistus on kotisi yksi tärkeimpiä sisustuselementtejä, joten siihen kannattaa todella panostaa.