View as Ruudukko Luettelo

27 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
per sivu

LED-valaistuksen suunnittelu keittiöön

Keittiö on yksi kodin tärkeimmistä tiloista, jossa valaistus on avainasemassa toimivuuden ja tunnelman kannalta. Keittiössä tarvitaan yleisvaloa, työvaloa ja tunnelmavalaistusta eri tilanteisiin. Valaistuksen suunnittelussa on tärkeää huomioida tilan koko, muoto, kalusteiden sijoittelu ja käyttötarkoitus.

Yleisvalo on keittiössä tärkeä, sillä se valaisee tasaisesti koko tilan. Yleisvalona voi käyttää esimerkiksi kattolamppua tai upotettavia spottivaloja. Suositeltava valoteho keittiön yleisvalaistuksessa on noin 300-500 luxia.

Työvalo on tärkeää erityisesti työskentelytiloissa, kuten liesitasolla, tiskialtaan yläpuolella ja leikkuualustalla. Työvalona voi käyttää esimerkiksi alakaappiin tai liesituulettimen alle asennettavia valaisimia tai LED valonauhaa. Työvalon suositeltava valoteho on noin 500-1000 luxia.

Tunnelmavalaistuksella luodaan keittiöön haluttua tunnelmaa ja fiilistä. Tunnelmavalaistusta voi toteuttaa esimerkiksi upotettavilla spoteilla, seinälampuilla tai pöytävalaisimilla. Tunnelmavalaistus voi olla esimerkiksi himmeä ja lämmin valo, joka luo kodikasta tunnelmaa keittiöön.

Valaistuksen suunnittelussa on tärkeää ottaa huomioon myös valon väri eli valonlähteen värilämpötila. Keittiössä suositellaan käytettävän neutraalia valonlähdettä, jonka värilämpötila on noin 3000-4000 kelviniä. Näin valo ei vääristä värien todenmukaisuutta.

Keittiön valaistuksen suunnittelu kannattaa tehdä huolella ja yksilöllisesti, jotta lopputulos vastaa juuri omaa tarvetta ja tyyliä. Ammattitaitoiset valaistussuunnittelijat auttavat mielellään valaistuksen suunnittelussa ja toteutuksessa.

LED-valaistuksen suunnittelu keittiöön