RGBW-värivalaistus

RGB-led, RGBW-led ja RGB+CCT -tekniikka mahdollistaa valaistuksen värin muuttamisen haluttua tunnelmaa vastaavaksi. Yhdessä ledissä on useita eri valon värejä. Kaikki RGB, RGBW ja RGB+CCT nauhat sekä valaisimet ovat myös himmennettävissä.


 

Miten RGBW-led toimii?

RGBW–valossa on neljä eri valon väriä: Punaisen, vihreän ja sinisen lisäksi valaisimesta löytyy myös Valkoinen 4000K tai vaihtoehtoisesti Lämmin Valkoinen 3000K. Nämä kaikki värit ja sävyt on sisäänrakennettu yhteen lediin. Eri valon sävyjä saadaan enemmän kuin pelkällä RGB ledillä ja vaihtoehtona myös värillisten ledien kokonaan sammutus ja päällä pelkästään Valkoinen tai Lämmin Valkoinen valo.


Mitä tarkoittaa RGB+CCT?

RGB+CCT eroaa RGBW-valosta siten, että valkoisen valon värisävy on säädettävissä kylmän ja lämpimän sävyn välillä. Tyypillisesti 2700 Kelvinistä 6500 Kelviniin. Värien säätö toimii samalla tavalla kuin RGB-valossa.

Valon ohjaus RGB ja RGBW-ledeissä

Valaistuksen värejä saadaan sekoitettua, himmennettyä ja tallennettua muistiin RGB ja RGBW ohjaimilla ja säätimillä. Langaton ohjaus mahdollistaa monipuolisen RGBW led valon ohjauksen tyylikkäillä ja helppokäyttöisillä ohjaimilla  ja valaistusta voidaan ohjata useammastakin paikasta.

Valikoimastamme löytyy nyt sekä Pro-tason ohjaimet että edullisemmat MiBoxer Eco ohjaimet.

RW-sarja edustaa Pro-tasoa,  MiBoxer taas hieman edullisempaa vaihtoehtoa.  Edullinen ei tässä silti tarkoita jotenkin huonompaa,  päinvastoin, toimivuus näillä on erinomainen.

Molempiin sarjoihin löytyy myös WiFi-yhteyden mahdollistavat palikat.  Wifin avulla voit säätää valaistusta matkapuhelimeen tai tablettiin ladattavalla ohjelmalla.   

RW-sarja on designiltaan hienostuneempi. MiBoxerilla on monipuolisempi valikoima etenkin RGB+CCT ohjaimien ja vastaaottimien osalta. 


 

Mihin värivaloja käytetään?

Tyypillinen kohde värivalolle on tehosteseinän valaisu, seinän väriä vaihdetaan vaihtamalla siihen kohdistetun valo väriä. Ja laadukkaalla ohjaimella värin ei suinkaan tarvitse olla pelkästään räikeä, vaan valoon saadaan säädettyä vaikka vain hitusen sitä kaivattua tehosteväriä. Ja kun lempivärit saa tallennettua muistiin, sopiva sävy tietysti tilanteen mukaan!     

Myös pihavalaistuksen tai julkisivun valaistuksen voi tehdä RGBW-valojen avulla,  niin että haluttaessa saadaan samoilla valoilla täysin eri tunnelma aikaiseksi. Esimerkiksi itsenäisyyspäivänä vaikka julkisivu siniseksi.

Myös alasvaloista ja kiskovaloista löytyy RGBW ja RGB+CCT valaisimia, joilla voidaan valaista tila kuin tila halutulla värillä.


 

Seinän valaisu RGBW -nauhalla

Tähän  tarvitaan yksinkertaisimmillaan vain RGBW-nauha,  RW70 muuntaja-vastaanotin sekä RW36  kaukosäädin. 

Tietysti asennukseen kannattaa käyttää kannellista asennusprofiilia, jolla saadaan aikaan viimeistelty lopputulos.


 

Jos suunnittelet isompaa kokonaisuutta, etkä oikein tiedä mitä tarvitset, niin kysy  meiltä,

joko sähköpostilla myynti@muudi.com tai puhelimella 0207348510 .

 

Maalaa valolla ja vaihda väriä mielesi mukaan!