LED KEITTIÖ - LED-VALAISIMILLA TYYLIKKYYTTÄ KEITTIÖN VALAISTUKSEEN

LED keittiö säästää energiaa, joten siksi keittiön valaistus kannattaakin toteuttaa LED-valoilla. Keittiön työtasovalaistus voidaan toteuttaa esimerkiksi led-nauhalla tai cabinet valoilla. Myös keittiön yleisvalaistus kannattaa tehdä joko LED-paneeleilla, LED-spoteilla tai LED-alasvaloilla.

Meiltä löydät kaikenlaiset LED-valaisimet keittiöön. 

Olemme koonneet keittiön valaistukseen liittyviä LED valoja omille sivuilleen.


LED valot keittiössä - valaisimien valinta tilan mukaan

Keittiön tasovalaistuksessa tarvitaan paljon valoa, jo 14,4W metri nauhoilla riittävä valoteho saavutetaan helposti. Keittiöön sijoitettavien led nauhojen asennuksissa kannattaa suosia nauhojen kotelointia, Esim. kuivauskaapin alapuolelle tai tiskipöydän yläpuolelle asennettavat led nauhat olisi hyvä sijoittaa kannellisiin alumiinilistoihin. Myös keittiökaappien päälle asennettavat nauhat olisi hyvä sijoittaa kannellisiin listoihin, ethän halua pilata kalliita kaappeja nauhojen teipeillä.

Teholednauhalle saadaan pisin käyttöikä asentamalla kuivan tilan lednauha LED alumiiniprofiiliin.

Työtasojen läheisyyteen asennettavien valojen kirkkauteen ja säätömahdollisuuksiin kannattaa myös kiinnittää huomiota. Tasojen yhteyteen asennettavien tehokkaiden valojen olisi hyvä olla himmennettävissä tarpeen mukaan.

Keittiön tasovalaistuksessa kannattaa käyttää myös värilämpösäädettäviä nauhoja jotka mahdollistavat valaistuksen värilämmön muuttamisen tilanteeseen sopivaksi.

Keittiön työtasojen valaisu 

Keittiön työtasot on parasta valaista suoraan ylhäältä, näin vältetään häiritsevien varjojen syntyminen. Tähän tarkoitukseen sopivat erityisesti led-valonauhat, jotka voidaan asentaa tiskikaapin alle valaisemaan työtasoa.

Led-valonauhat ovatkin erittäin suosittuja keittiön välitilojen valaistuksessa. Mikäli keittiön ainoa valonlähde olisi keittön plafondi, olisi mm. ruoanlaitto vaikeaa työtasolle lankeavien varjojen myötä. Tämän johdosta tiskikaapin alle asennettavat valot tekevät ruoanlaitosta sekä keittiön käytöstä merkittävästi miellyttävämpää ja käytännöllisempää. 

Keittiön kaappien kuten tiskikaappien alle asennettavat led-valonauhat on syytä asentaa led alumiiniprofiiliin. Jos led-nauha kiinnitetään suoraan kaappien alapintaan, istuttaessa ja sivultapäin katsottaessa led valonauhan valopisteet näkyvät. Led alumiiniprofiili piilottaa ledit erinomaisesti sivulta päin katsottaessa jolloin led-nauha ja sen valopisteet eivät näy lainkaan ja erillistä valolistaa ei tarvita. Jos led nauhan kiinnittää suoraan kaapistoon pintaan niin kun se joskus vaihdetaan, led-nauha saattaa irroittaa kaapiston pinnoitteen. Tämän takia erityisesti keittiön kaappien alle asennettavat led-valonauhat tulisi asentaa alumiiniprofiiliin. 

 


LED-valaisimet keittiöihin voit tilata helposti verkkokaupastamme.

 

 

Haluaisitko LED-valot keittiöön? Ota yhteyttä ja kysy lisää keittiön LED-valaisinratkaisuista!

sähköpostilla myynti@muudi.com tai vaikka puhelimella 020-7348510 .

 


 

Esimerkki LED-valaisimien sijoitteluun keittiössä:

• Keittiön välitilaan 14,4W / metri tai tehokkaampaa led-nauhaa

• Kaappien päälle vaikkapa RGBW led -nauhaa, värivalojen lisäksi saat aikaan halutessasi myös pelkkää lämmin valkoista tai valkoista valoa 

• Jopa sokkeliin voi halutessaan sijoittaa valoa, esim 2,4W / metri

Vinkki: Kuvan keittiössä vasemmalla on korkea kaappi, värilämpösäädettävän led-nauhan johdotus vedetty kaapin sivusta läpi ja johto sokkeliin jossa muuntajat sekä vastaanottimet sijaitsee. Saman korkean kaapin kautta vedetty johdotus kaappien päällisille RGBW nauhoille. Jos nauhojen johdotukset sallii, 230V johdot vaikka pistorasialla kannattaa laitatuttaa sokkeleihin, sinne saa sitten kätevästi led-muuntajat ja muut laitteet piiloon.

 

led-keittiö-muudi