Avainlippu Suomalainen Verkkokauppa

 

Avainlippu verkkokaupalle

Avainlippu-merkki verkkokaupan yhteydessä kertoo asiakkaille siitä, että verkkokaupan ylläpitäjä on suomalainen yritys, joka työllistää Suomessa. Jotta verkkokauppa voi saada Avainlipun käyttöönsä, tulee sen täyttää seuraavat vaatimukset:

  • Yrityksen pääkonttorin ja johdon tulee olla Suomessa
  • Yrityksen tulee olla suomalaisessa omistuksessa
  • Palvelu tuotetaan Suomessa
  • Lisäksi verkkokaupan tulisi esittää maksu- ja toimitusehdot selkeästi, asiakaspalvelun ja varaston tulisi olla Suomessa ja toimitusten tulee tapahtua Suomesta käsin. Verkkokaupasta pitää myös olla selkeästi löydettävissä rekisteriseloste.

 

Miksi suosia suomalaisia verkkokauppoja?

Suomalaisen verkkokaupan valitseminen vaikuttaa monella tavalla positiivisesti: suomalainen verkkokauppa työllistää suoraan oman henkilökuntansa osalta sekä epäsuorasti alihankintojensa kautta. Verkkokaupan pyörittämiseen tarvitaan muun muassa varastointia, logistiikkaa sekä ohjelmisto- ja verkkokehitystä. Kun kotimaiset verkkokaupat ostavat näitä palveluja suomalaisista kumppaneilta, jäävät eurot Suomeen, tukien suomalaista yrittäjyyttä, työpaikkoja ja yhteiskunnallista hyvinvointiakin, sillä myös verottaja saa siitä omansa.

Kaupan Liiton tutkimuksen mukaan suomalaisen haluavat suosia suomalaisia verkkokauppoja. Vuonna 2020 vain 33 % suomalaisista kertoi tehneensä ostoksia ulkomailta ja jopa 62 % oli pitäytynyt vain kotimaisissa verkkokaupoissa. 60 % kuluttajista aikoi lisätä ostoksiaan kotimaisista verkkokaupoista. Suurimmat syyt suosia kotimaisia verkkokauppoja olivat halu tehdä ekologisesti kestäviä ja läpinäkyviä valintoja sekä halu suosia paikallisia ja kotimaisia yrityksiä.