LED-spottivalaisin

Kylpyhuoneessa tarvitaan aina valoa. Tarvittavan valon määrä kuitenkin vaihtelee vuorokaudenajan tai tilanteen mukaan. Valon muokattavuus ja säädettävyys ovatkin tärkeitä ominaisuuksia, kun suunnitellaan uutta valaistusta kylpyhuoneeseen. Kylpyhuone on myös pääsääntöisesti läheisessä yhteydessä viereisiin huoneisiin, kuten saunaan tai kodinhoitohuoneeseen. Niinpä valaistuksen on syytä noudattaa yhtenäistä linjaa viereisten tilojen kanssa. 

 

Led-spottivalot ovat monien asiakkaidemme ykkösvalinta kylpyhuoneen valaistukseen. Toki kokonaisuutta voidaan rakentaa yhdessä vaikkapa Led-valonauhojen kanssa. Laadukas kokonaisratkaisu saadaankin usein erilaisia valonlähteitä yhdistelemällä. Spottivalot asennetaan pääsääntöisesti kattoon upottamalla. 

 

Seuraavaksi jaamme sinulle 5 ilmaista vinkkiä kylpyhuoneen Led-spottivalojen valintaan. Valikoimaamme pääset tutustumaan laajemmin tästä linkistä (Kylpyhuoneen valaistus | Laadukas kylpyhuone valaisin edullisesti (muudi.fi)).

 

Muista IP-luokitus

Kun puhutaan kylpyhuoneesta, on erittäin tärkeä muistaa tarkistaa spottivalon IP-luokitus. Se kertoo valaisimen kosteudenkestosta, joka on kylpyhuoneessa oleellinen seikka. Kylpyhuoneessa tulisi käyttää vähintään IP44-luokiteltuja valaisimia. IP44 -merkitty valaisin kestää kaikista suunnista tulevat roiskevedet tehokkaasti. Toki kattoon asennetut spottivalot ovat usein vedeltä suojassa. Varmasti monessa lapsiperheessä on koettu kuitenkin tilanteita, joissa perheen pienimmät saavat idean hieman leikkiä suihkulla. Tällöin vettä voi roiskua helposti myös kattoon asti. Niinpä on tärkeää käyttää spottivaloja, jotka kestävät yllättävät roiskeet.

 

Mieti valaisimen muoto

Kylpyhuoneissa näkee monenlaisia muotoja asukkaan maun mukaan. Pesualtaat ja peilit voivat olla joko kulmikkaita tai pyöreitä. Luonnollisesti trendit vaihtuvat sykleissä eli muodoissakin tapahtuu normaalia vaihtelua vuosien varrella. Led-spottivaloja valitessa on syytä huomioida kylpyhuoneen muut muotokielet. Eli toisin sanoen suosittelemme hyödyntämään pyöreitä Led-spottivaloja, jos kylpyhuoneestasi löytyy jo valmiiksi esimerkiksi pyöreä peili ja pesuallas.


Huomioi Led-spottivalon väritys

Spottivaloja on saatavissa eri värisin kehyksin. Monet valaisimet ovat saatavilla mustalla, valkoisella tai hopealla kehyksellä. Suosittelemme huomioimaan koko tilan värimaailman. Katon väri on tietysti tärkeä seikka, mutta myös muut kylpyhuoneen yksityiskohdat, kuten hanat, laatat tai vetimet vaikuttavat Led-spottivalojen värin valintaan.

 

Muista himmennettävyys

Markkinoilta löytyy paljon spottivaloja, joissa ei ole himmennysominaisuutta. Mielestämme se on kuitenkin lähes pakollinen ominaisuus. Kylpyhuoneen käyttömukavuus kasvaa, kun voit leikitellä valon määrällä tarpeen mukaan. Iltaisin saat säädettyä hämärämpää kylpylämäistä tunnelmaa, kun taas aamuisin tarvitaan kenties kirkkaampaa valoa ehostamiseen.

Mieti asennuskohta tarkasti

Monissa Led-spottivaloissamme on hyödyllinen ominaisuus: suunnattavuus. Voit siis manuaalisesti säätää valon kohdistuskulman. Mieti siis tarkkaan se, missä kohdassa tarvitset eniten valoa ja se, onko kylpyhuoneessa jotain herkullisia yksityiskohtia, joita haluat korostaa. Esimerkiksi kivipintaisen laatan struktuuri herää henkiin uudella tavalla oikein valaistuna. Spottivaloja on saatavilla myös erilaisilla heijastuskulmilla, joten siihen kannattaa myös kiinnittää huomiota. 60 asteen avautumiskulma sopii erinomaisesti yleisvaloksi, kun taas kapeampi keila kohdistaa valon tarkemmin haluttuihin kohtiin.



Led-spottivaloilla saadaan siis laadukasta yleisvaloa myös kylpyhuoneisiin. Joitain vuosia sitten spottivalot olivat pistemäisiä ja valoteholtaan heikkoja. Nykyään niitä käytetään kuitenkin laajasti kodin eri tiloissa ja perinteisten kattovalaisimien käyttö vähentyy jatkuvasti. Led-spottivalojen hankinnan suunnittelussa kannattaa hyödyntää yllä olevia vinkkejämme. Lisäksi kannattaa toki huomioida tilan koko ja varmistaa, että spottivaloja hankitaan riittävä määrä. Tutustu valikoimaan tarkemmin verkkokaupassamme (Kylpyhuoneen valaistus | Laadukas kylpyhuone valaisin edullisesti (muudi.fi)) ja ole rohkeasti yhteydessä asiakaspalveluumme (Ota yhteyttä (muudi.fi)), jos kaipaat neuvoja suunnitteluun. Autamme sinua erittäin mielellämme!